В ОФИСА

Практични съвети за професионалисти

ДА СЪЗДАВАМЕ ГРАФИКИ

Подреждане на равна повърхност

Така нареченият flat lay е начин на подреждане на предмети, който произвежда приятен ефект по сравнително лесен начин.

Фон

За фон ползвайте повърхност в бяло или с интересна, но монохромна текстура, за да може предметите, които подредите отгоре да изпъкват.

Джунджурии за добавки

Най- вероятно вече знаете какво искате да покажете, но само един предмет в рамката е отегчително, затова може да разпръснете наоколо дребни предмети.

В зависимост от темата това може да са кламери, щипки, бонбони, ядки, хартиени звезди, цветя, балони, конфети, химикалка и т.н. Често се ползват слушалки, кафе или чай, или всякакви живи реквизити като шишарки, листа или мидички.

Ако става дума за храна, сложете (някои от) съставките около готовото ястие както и разни прибори и салфетки.

Композиция

Най- лесното, което може да подобри композицията ви е да пробвате различни конфигурации, различни размествания или различни ъгли.

Най- важното при съчетаването на разни предмети е да спазваме някаква консистентност: било то при избора на цвят, било то комбинирането на големи с големи или малки с малки шарки, било то подобието на форми.

Освен това не всичко трябва да е изцяло в кадър.

Не е задължително да запълвате всяко кътче от кадъра не само защото понякога окото има нужда от празно пространство, а също може да оставите място за завъртулки или думи.

Дигитални добавки

Веднъж заснето може да прехвърлите фотографията на компютър или да ползвате някое приложение на смартфона си за да добавите:

- калиграфия, дори изписана лично от вас;

- или комиксове звуци, ноти, сърчица, точки, звезди и каквото друго се сетите.

Предишен Следващ