В ОФИСА

Практични съвети за професионалисти

Как да организираме парти в офиса

Офис парти

Няма нищо по- празнично от чувството за добре свършена работа, която оставя другите да се веселят без грижи.

За да организирате и изпълните такова парти, поемете дълбоко дъх и следвайте необходимите стъпки бавно, но методично.

Със следните съвети, шансът да пропуснете нещо намалява.

Запишете си датата

Подобно на всяко начинание, преди да започнем каквито и да били приготовления за събитие, да се запитаме каква е целта му: тиймбилдинг, представяне на нов проект, честване, впечатляване на клиенти и партньори и т.н. Това ще ви подскаже какви акценти да заложите в програмата- сплотяващи, ретроспективни, впечатляващи.

Определете точна дата и час възможно най- рано (а ако съобщите и докога продължава, колегите няма да се питат твъред рано ли е да си тръгвам или твърде късно). Също така спокойно ще може да запазите заведение.

Изпратете въпросник, за да получите обща идея кога предпочитат повечето хора да се проведе събитието. Обикновено края на седмицата е за предпочитане, тъй като на никого не му се работи с махмурлук на другия ден, но пък друг ден може да ни е по- изгодно.

Ако не сте ползвали преди Google формуляри, отделете малко време да се запознаете как става цялата магия и го използвайте. Ще ви спести доста главоболия!

Направете сметките

Без да знаете бюджета, сте за никъде. Въпреки че може да направите чудеса при добро желание, той е определящ за корпоративно парти. Заделете малка част и за непредвидени разходи.

Колко гости ще дойдат? Уточнете предварително дали колегите/ служителите могат да доведат деца и половинки.

Изпратете поканите

Не е задължително, но разпращането на покани може да допринесе за празничните чувства. Те могат да бъдат или електронни или хартиени. За целта може да ползвате canva- уебсайт, където да си направите дизайн с помощта на темплейти и куп безплатни графични елементи.

След като всичко е доуточнено, настройте изпращане на подсещане в същия ден- ако имейл софтуера ви има опция за отложено изпращане- направете го, ако ли поне направете чернова, която да е готова за изпращане и си го отбележете в календара. За gmail може да ползвате плъгин, наречен boomerang, който ще ви свърши работа.

Съставете менюто

Осигурете разнообразни храни и напитки. Не всеки пие алкохол, примерно бременни жени и въздържатели. Ако не друго, поне предоставете подходящи снаксове ако има вегетарианци и вегани. Вземете телефона на таксиметрови компании или "не карам пил" услуги.

Не забравяйте и малките допълнения като лед, ядки и захарчета.

Чашките по- добре да са хартиени, за да е еко. Не си струва за 5- минутно ползване да тровим рибките в океана.

Сложете кошче на видно място, за да не се търкалят боклуците на земята.

Погрижете се за настроението

При някои партита нещата се получават естествено, но в повето случаи, за да се развихри купона е нужно малко побутване, като танци, забавни игри и занимания: томбола, викторина, кратка реч.

Един от най- полемичните въпроси е с озвучаването. Няма музика за всеки вкус, но може да откриете някъв компромис. Направете селекция или потърсете диджей.

Посочете ако има някаква тема като парти от 70-те, зимна приказка или пиратско парти. Ако пък не се изискват костюми посочете официално ли трябва да е облеклото. Ако е лято, по- добре посочете, че облеклото трябва да е неформално, за да не се чувстват хората длъжни да се сваряват в сака и дълги панталони.

Освободете и освежете мястото

Дори да правите малко тържество в някоя конферентна зала, обърнете внимание на подредбата на помещението: поразместете, оставете достатъчно място за преминаване и т.н. Ако наемате зала, проверете предварително дали са нужни допълнително столове, стрелки, които да упътват пристигащите или паркоместа.

Нищо не създава повече настроение от празничната украса било то цветя, балони или гирлянди. Малките детайли може да доставят най- неподправено удоволствие, защото са неочаквани, но показват внимание.

Погрижете се за спомените

А много хора биха се почувствали обрижени също от безплатни неща. Погрижете се на тръгване да има подаръчета- не е нужно да са скъпи, но създават настроение и хубав спомен. Някой идеи, които да пробвате са мини кактусчета, пликове с бонбони, близалки и бисквити (може дори на шишчета или на букет), коктейлчета или чай в пипетка, бележничета с моливчета, козметика и още.

Уредете и някой да прави снимки. Ако нямате пари за професионалист, вземете някакъв фотоапарат на старо и го оставете на видно място с някаква бележчица, за да може всеки, който мине да щракне, ако нещо му привлече вниманието.

Не забрявайте да посочите къде може да се видят снимките.

Използвайте случая да помолите за обратна връзка, за да може следващият фирмен купон да е още по- забавен!

Ако ви предстои да изнасяте презентация, изтеглете списък, който да ви помогне да не изпуснете нещо, на страницата с материалите.